VORM, KLEUR, GROOTTE & VOLUME zijn beeldaspecten waar mijn zintuigen door geprikkeld worden. Deze aspecten zetten mij aan tot iets uitproberen, om te kijken wat het doet of hoe het werkt. In het EXPERIMENT doen zich de grappigste dingen voor, noem het toeval of het lot. Telkens nieuwsgierig naar iets anders maak ik van alles en nog wat.
Het allermooiste aan mijzelf vind ik mijn voeten. I LOVE MY FEET!!!
Ik HUPPEL dan ook het liefst op BLOTEVOETEN en pluk fruit uit de struiken en bomen en houd van leggings aan mijn benen. Verder eet ik het liefst ijs en chocolade taart, en af en toe bouw ik een heerlijke smoothie met mijn SUPER blender. Ik ben lid van de INTERNATIONAL DARK SKY ASSOCIATION en ga graag met mezelf en anderen op excursie om architectuur te ervaren en ruimtelijke kunstwerken te aanschouwen en onderzoeken. Mijn helden: Maria Salomea Marie Skłodowska-Curie, Yayoi Kusama, Nynke Laverman, Zaha Hadid, Hilma af Klint & Jesus de Vega.

Waar ik eerst alleen maar van kan dromen word na een tijdje werkelijkheid. Er rolt iets uit m’n mouw of er is lang en GECONCENTREERD een onderzoek gevoed. Beeldend werk ontstaat waar ik de reikwijdte nog niet van kan beseffen en mijzelf op een andere manier door leer kennen. HEEL GEK, GESPIEGELD worden door mijn eigen maaksels groei ik uit tot een kleuren en vormen kakofonie, een soort van schaken maar dan in 3D of zelfs 4D en met veel meer kleuren dan enkel zwart wit. Ondertussen doe ik vaardigheden op en leer ik AMBACHTEN kennen: zeefdrukken, letterzetten, met olieverf schilderen, ebru, mixed-media, hand-lettering, solderen, stempelen en naaien want,
"Hoe leuk is het om zelf iets proberen te maken."
Mijn naam is Sjoukje Dijkstra en “ja” ik heb ook kunstschaatsen! Geschoold als Beeldend Docent en Kunstenaar aan Kunstacademie ArtEZ. Inmiddels heb ik al heel wat ervaring opgedaan in het geven van beeldende lessen aan de leeftijdsgroep 4-12 jaar, zo ook verschillende workshops gegeven aan tieners en volwassenen.

Ik maak graag een wandeling in het wild!
Educatie
privé lessen ebru - Okan Akin ~ juli 2023
cursus InDesign basis
- Art and the City ~ maart 2023
cursus Illustrator basis
- Art and the City ~ februari 2023
cursus Photoshop basis
- Art and the City  ~ januari 2023

cursus houtsnede - Grafische Werkplaats Amsterdam ~ sep | okt 2022 
cursus pottenbakken - Het Amsterdams Kleibedrijf  ~ mei | juni 2022  

vrijwilliger wadgids WEX
- Waddenvereniging ~ 2 weken @Texel juli 2021
workshop zeefdruk - Aga Lab  Amsterdam ~ 19 juni 2021

cursus ebru - Rumi Kunst Instituut Vlaardingen ~ 8 | 11 augustus 2020
workshop houtenletters drukken - Grafische Werkplaats Amsterdam ~ 8 maart 2020 
 
Bachelor of Fine Art and Design in Education
- Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ, Zwolle - Sep. 2007 | Juli 2011 
Havo - Profiel: Natuur & Gezondheid met 
Extra vakken: Kunst, Filosofie & Duitse taal.
Bogerman, Sneek - Sep. 2000 | Juli 2007

Back to Top