HUPPUL!!!! bemoedigd mensen in Amsterdam-West op straat, op A0 formaat.
Deze zomer is mijn ontwerp winnaar geworden van de ontwerpwedstrijd van fonds voor west. Wat fijn dat de geluidloze bemoediging aangemoedigd word en nog meer mensen kan bemoedigen!

HUPPUL!!!!
Huppelen is voor mij een spontane vrolijke uiting van energie. Kinderen doen het tijdens het lopen net als het maken van een radslag. De onbevangenheid en de beleving van het moment zitten voor mij allemaal in huppelen. Voor volwassenen wellicht eerder te herkennen in het fluiten op de fiets. Je doet het wanneer je vrolijk bent, geen zorgen hebt en goede zin.
Natuurlijk zit er een spelfout en twee uitroeptekens tussen, die het woord qua leesbaarheid vrij interpretabel maken
en zelfs enkel het woord HUP valt als enkel woord te lezen. HUP werkt voor mij als aanmoediging, een korte actie kracht bij zetten. HUP even het huis uit voor een ommetje. HUP even een boodschapje halen. Hup even een babbeltje met de buurvrouw.
Beeldend speel ik met de letters “als zijn het vormen” en zo ontstaan er woorden en kreten die niet helemaal kloppen en hierdoor mede je aandacht trekken. De felle vrolijke kleuren stralen je tegemoet en dat maakt alle spel en woord fouten weer goed en wellicht geeft het de kijker zelfs een beetje moed, om ook wat meer vanuit dit perspectief naar de wereld te kijken en haar/zijn buurt. De poster is opgebouwd uit een basis van typografisch drukwerk, wat ik vervaardigd heb bij de Grafische Werkplaats Amsterdam, daaroverheen heb ik handgeschreven woorden geschreven in een mooie blauw/groene tint met een acryl marker. Dit zijn flarden van mijn herinneringen aan West. Ik heb zelf een voorliefde voor tastbaar gemaakt beelden werk, wat vervolgens gescand kan worden en verveelvoudigd, het begint altijd met écht materiaal.

Er is een HUP-Poster voor jou.
Formaat A0 [84,1cm/118,9] lekker groot!

NOG 45 STUKS OM UIT TE DELEN, JE HOEFT MIJ ENKEL TE MAILEN

Back to Top